Näiden screencastien katsomiseen tarvitset Adobe Flash Player -laajennuksen selaimeesi. Vaihtoehtoisesti voit tallentaa videot koneellesi MPEG-4 -tiedostoina ja katsoa ne esimerkiksi VLC-playerillä.
Esitykset on jaettu seuraaviin kokonaisuuksiin:
Tässä esityksessä tutustutaan yksinkertaisen esimerkkikoodin avulla siihen, mistä asioista lähdekooditiedosto koostuu, sekä miten lähdekoodimuotoinen ohjelma voidaan suorittaa.
Aiheita:
Tässä esityksessä asennetaan tarvittavat työkalut ohjelmoinnin harjoittelun aloittamiseksi.
Aiheita:
Tässä esityksessä näytetään, miten ohjelmointiprojekteja varten luodaan työtila, miten sen käyttöoikeudet asetetaan kuntoon ja miten Eclipseen tuodaan valmiita asetuksia ja projekteja.
Aiheita:
Tässä esityksessä tutustutaan Eclipseen asennettuun DrJava-lisäosaan. Lisäosa tarjoaa Interactions Pane -näkymän, johon voidaan kirjoittaa Java-käskyjä yksi kerrallaan, esimerkiksi opettelumielessä.
Aiheita:
Tässä esityksessä esitellään Eclipse-sovelluskehittimen käyttöliittymää ja näytetään, miten sitä voidaan muokata oman maun mukaiseksi. Lisäksi näytetään, mistä Eclipsen asetuksia voidaan muuttaa, ja miten käytettävä merkistö tai Javan versio voidaan vaihtaa.
Aiheita:
Tässä esityksessä käytetään Eclipsen muotoilutyökaluja epäselvän ohjelman luettavuuden parantamiseksi. Rivien, välien ja sisennysten korjaamisen lisäksi vaihdamme ohjelmassa käytettyjä nimiä ja siirrämme osan ohjelmakoodista automaattisesti uuteen metodiin.
Esityksen seuraamiseksi for-toistokäskyn ja if-ehtolauseen tulee olla tuttuja.
Aiheita:
Tässä esityksessä opetellaan käyttämään muuttujia. Lisäksi opimme tulostamaan tekstiä ja suorittamaan matemaattisia operaatioita yksinkertaisessa ohjelmassa.
Aiheita:
Tiedostoja:
Tässä esityksessä opettelemme luomaan olioita, käyttämään niitä viittausten kautta ja välittämään niiden kanssa tietoa.
Esityksen aiheet:Tässä esityksessä tutustutaan Javan API-luokkien dokumentaation selaamiseen ja API:in kuuluvien luokkien hyödyntämiseen omissa ohjelmissa. Lisäksi esityksessä asetetaan Eclipsen asetukset siten, että se osaa automaattisesti hakea tietoa käytetyistä luokista ja metodeista ohjelmakoodia kirjoitettaessa.
Aiheita:
Linkkejä:
Tässä esityksessä opettelemme kirjoittamaan doc-kommentteja ja generoimaan niiden avulla ohjelmasta Javan API-dokumentaation kaltaisia sivustoja.
Esityksen aiheet:
Tiedostoja:
Tässä esityksessä esitellään Eclipsen debuggeri ja käytetään sen yleisimpiä toimintoja, joiden avulla ohjelman suorituksen etenemistä ja tilaa voidaan seurata rivi kerrallaan.
Aiheita:
Tiedostoja:
Tässä esityksessä käytetään Eclipsen debuggeria pienen ohjelmointivirheen etsimiseen. Esityksen seuraamiseksi alkeet olioista, metodeista ja ehtolauseista ovat tarpeen.
Aiheita:
Tiedostoja:
Tässä esityksessä etsimme ja korjaamme edellisen esityksen esimerkkiohjelmaan jatkokehityksen myötä ilmestyneen virheen. Virheen etsinnän yhteydessä esittelemme Eclipsen paikallisen historian, NullPointerException-poikkeuksen ja source not found -virheen. Esityksen seuraamiseksi debuggerin perustoimintojen tunteminen on tarpeen.
Aiheita:
Tiedostoja:
Tässä esityksessä kerromme, mistä versionhallinnassa on kyse. Sen jälkeen luomme CVS-tietovaraston ja otamme sen käyttöön koulussa ja kotona. Lopuksi näytämme, miten samojen tiedostojen kanssa työskentely sujuu molemmista paikoista.
Aiheita:
Tässä esityksessä keskitymme CVS-versionhallinnan käyttöön ryhmätyössä. Esittelemme myös Eclipsen Synchronize-perspektiivin ja tutustumme siihen, miten vanhoja versiota voidaan selailla ja palauttaa. Lopuksi ratkaisemme tilanteen, jossa kaksi kehittäjää ovat muuttaneet samaa tiedostoa samaa aikaa.
Aiheita:
Tässä esityksessä perehdytään omien käyttöliittymäkomponenttien luomiseen Swing-käyttöliittymissä.
Aiheita:
Tiedostoja:
Tässä esityksessä tutustutaan rinnakkaisuuteen ja säikeiden käyttöön Java-ohjelmoinnissa. Tarkastelemme esimerkkiä, jossa useaa ohjelmakoodia suoritetaan rinnakkain samassa säikeessä.
Aiheita:
Tässä esityksessä katsotaan, kuinka aiemmassa esimerkissä (Omat Swing-komponentit) toteutettu, analogista kelloa muistuttava käyttöliittymäkomponentti saadaan päivittämään itsensä uudelleen tasaisin väliajoin käyttämällä säikeitä.
Aiheita: